Doel
Op deze pagina kunt u huidige de verzuimgegevens van een zieke werknemer bekijken. Wilt u de gegevens van het tabblad wijzigen dat kan via de functies onderin.
Functionaliteit
Onder het tabblad zijn de volgende functies:
-
Sluiten: u keert terug naar de pagina Nu ziek.
-
Overzicht: u gaat naar de Verzuimhistorie van de werknemer.
-
Keuzemenu (Meer acties):
-
Verzuim bewerken: U gaat naar de pagina voor het bewerken van verzuimgegevens.
-
Ziekmelding laten vervallen: u gaat naar de pagina waar u een onjuiste ziekmelding kunt verwijderen (dit is geen beter melden!).
-
Beter melden: u gaat hier naar de pagina om de werknemer beter te melden.
-
Verblijfadres bij ziekte: u gaat naar de pagina Adressen in de module Persoonsgegevens waar u het verblijfadres bij ziekte van de werknemer kunt invoeren of wijzigen.
-
Workflowtaken vernieuwen: hier kunt u de takenlijst (in het tabblad: Taken) vernieuwen. Bijvoorbeeld nadat u verzuim hebt bevestigd kunnen andere taken gedaan worden. (Alleen beschikbaar in de versie 'Verzuim Plus')
-
Duurwaarden herberekenen: hiermee kunt u de gegevens in de velden Huidige duur en Totale duur vernieuwen. Dit kan wanneer de gegevens niet langer juist zijn. Bijvoorbeeld als de start- of einddatum van een al afgesloten verzuim wordt aangepast.
-
Dit tabblad
Binnen het tabblad zijn de volgende velden mogelijk te bekijken. De applicatiebeheerder kan in de verzuimdefinitie instellen welke velden zichtbaar zijn.
-
Verzuimdefinitie: de vorm van verzuim, dit is vaak ziekte, andere mogelijkheden zijn vangnet kort, vangnet lang, Orgaandonatie en Zwangerschap.
-
Koppeldatum: toont de koppeldatum. Als een ziekmelding binnen vier weken na een vorig ziektegeval valt dan wordt de ziekte niet beschouwd als nieuw ziektegeval. De koppeldatum is dan de aanvangsdatum van het vorige ziektegeval.
-
Ziek vanaf: de dag van ziekmelding.
-
Ziek t/m: de laatste dag van het verzuim.
-
Verwachte einddatum / Laatste datum zwangerschapsverlof: de eventuele datum, wanneer men verwacht dat hij/zij weer aan het werk kan. Dit is relevant bij bijvoorbeeld zwangerschap. Ziekte ten gevolge van zwangerschap moet direct aansluiten op het zwangerschapsverlof en dus starten op de eerste dag na de hier vermelde Laatste datum zwangerschapsverlof. Het systeem zal deze ziekte ten gevolge van zwangerschap koppelen aan eventueel verzuim voorafgaande aan het zwangerschapsverlof mits de ziekte direct aansluit.
-
Verwachte datum 2 jaar ziek: de datum waarop de totale duur van de ziekte twee jaar is volgens de regels van de Wet verbetering poortwachter. Dat is twee jaar (= 728 dagen oftewel 104 weken) na de koppeldatum plus het aantal dagen dat de werknemer tussentijds beter was plus het aantal dagen dat de werknemer vangnetverzuim had (zwangerschapsverlof bijvoorbeeld).
Opmerking: er is geen aparte instelling waarmee de applicatiebeheerder de weergave van dit veld kan beïnvloeden. De instellingen op het tabblad Velden in de verzuimdefinitie voor het veld "Totale duur Wet poortwachter" bepalen tevens de weergave van de "Verwachte datum 2 jaar ziek".
-
Huidige duur: hoelang het verzuim tot nu toe heeft geduurd, in kalenderdagen, werkdagen, werkuren en dagen Wet verbetering poortwachter.
-
Totale duur: hoelang het verzuim tot nu toe heeft geduurd inclusief gekoppelde ziektes, in kalenderdagen, werkdagen, werkuren en dagen Wet verbetering poortwachter.
-
Is ongeval: toont of er sprake is van een ongeval of niet.
-
Bedrijfsongeval: toont eventueel of ongeval binnen de organisatiegrenzen plaats gevonden.
-
Ongevalscode: uit een keuzelijst geselecteerde ongeval soort.
-
Ongeval-id: een nummer of naam die de organisatie aan het ongeval geeft.
-
Arbodienst: de naam van de betrokken arbodienst.
-
Contactpersoon arbodienst: een eventueel contactpersoon bij de arbodienst.
-
Reden einde verzuim: een nummer of naam die de organisatie aan het herstel geeft.
-
Gedeeltelijk ziek: is de werknemer deels nog aan het werk, Ja of Nee. Zo ja, dan staat er achter welk verzuimrooster erbij hoort. Voor het uren rooster klik op .
-
Verzuimdetails: een omschrijving van het verzuim, ingegeven door degene die de bewerking maakt.
-
Gemaakt door: degene die de bewerkingen heeft ingevoerd.
-
Gedeeltelijk herstel gemeld door: degene die het verzuimpercentage heeft gewijzigd.
-
Beëindigd door: degene die de bewerkingen heeft ingevoerd.
Overige tabbladen
Deze pagina heeft ook andere tabbladen die op een aparte helppagina worden beschreven:
Tabblad Verzuimpercentage
Tabblad Documenten (Het verzuimdossier)
Tabblad Tijdlijn (Alleen beschikbaar in de versie 'Verzuim Plus')
Tabblad Taken (Alleen beschikbaar in de versie 'Verzuim Plus')
Tabblad Opmerkingen (Alleen beschikbaar in de versie 'Verzuim Plus')
Tabblad Reïntegratieverslag (Alleen beschikbaar in de versie 'Verzuim Plus')