Doel
Een medewerker is ziek gemeld. Het is uw taak om de gegevens te controleren en de ziekte te bevestigen.
Op het eerste scherm ziet u de gegevens zoals die zijn ingevuld bij de ziekmelding. Na een klik op de knop Volgende > komt u op een scherm waar u de ziektegegevens kunt wijzigen.
Velden
Op de pagina zijn binnen het vak 'Ziektegegevens' de volgende (standaard) velden te zien:
-
Huidige status: als er al ziektegegevens zijn kunt u die hier zien. Via onderhoud instellingen kunnen de mate van gegevens door uw applicatiebeheerder worden ingegeven.
-
Verzuimdefinitie: de vorm van verzuim, dit is vaak Ziekte, andere mogelijkheden zijn Vangnet kort, Vangnet lang, Orgaandonatie en Zwangerschap. Klik op voor meer informatie over de geselecteerde verzuimdefinitie.
-
Verzuimprocedure: hier staat doorgaans de procedure die is vastgelegd in de verzuimdefinitie. Het is ook mogelijk dat u de keuze hebt uit meerdere procedures. (afhankelijk van de instelling op het tabblad Velden van de verzuimdefinitie)
-
Naam arbodienst: toont de arbodienst die gekoppeld is aan de verzuimdefinitie. Uw applicatiebeheerder kan via Onderhoud relaties een arbodienst toevoegen of bewerken. Met versie 'Verzuim Plus' is het mogelijk een arbodienst toewijzen aan een verzuimdefinitie, hiervoor kan u naar Onderhoud Verzuimdefinities tabblad Algemeen.
-
Contactpersoon arbodienst: de keuze voor een eventueel contactpersoon, bij de arbodienst of intern. De in- en externe contactpersonen zijn te onderhouden in Onderhoud Arbodienst tabblad Contactpersonen.
-
Regio arbodienst: dit veld is beschikbaar voor sommige arbodiensten (Arbo Unie). Afhankelijk van de instellingen op het tabblad Velden in Onderhoud verzuimdefinities kunt u hier een regio kiezen of is de regio standaard gevuld met de regio volgens de verzuimdefinitie of, als die daar niet beschikbaar is, met de regio volgens de arbeidsvoorwaarde.
-
Arbodienst reden: dit veld is verplicht voor Arbo Unie.
-
-
Koppeldatum: als de werknemer recentelijk nog ziek is geweest dan staat hier de begindatum van de eerste gekoppelde ziekte.
-
Ziek vanaf: hier kunt u de datum wijzigen van de start van het verzuim. Eventueel kunt u een dagdeel aangeven als de werknemer halverwege de dag is vertrokken.
-
Verwachte einddatum: de datum dat de medewerker (of arbodienst) weer verwacht aan het werk te gaan. Een griep bijvoorbeeld, duurt meestal een week.
-
Is ongeval: hier kunt u aanvinken of er sprake is van een ongeval. Wanneer u dat doet komen de volgende opties in beeld:
-
Ongevalscode: u kunt uit een keuzelijst een ongeval soort selecteren.
-
Ongeval-id: een nummer of naam die de organisatie aan het ongeval geeft.
-
Bedrijfsongeval: het selectievakje kunt u aanvinken als de werknemer als gevolg van het uitvoeren van zijn functie een ongeval begaat. Mits de werknemer nalatig is geweest in het uitvoeren van zijn functie.
-
-
Code arboactie: hier geeft u aan welke actie u verwacht van de arbodienst.
-
Gedeeltelijk ziek: aanvinken als de werknemer gedeeltelijk ziek is. Zo ja, dan kunt u ook een verzuimrooster aanmaken, klik op .
-
Verzuimdetails: hier kunt u een omschrijving geven van het verzuim, ingegeven door degene die de bewerking maakt.
Velden extra bij Zwangerschapsverlof melden:
-
Verwachte bevallingsdatum: de rekendatum voor de bevalling.
-
Begin zwangerschapsverlof: de startdatum voor het verlof dat de werknemer ontvangt.
-
Verwachte einddatum: de verwachte einddatum van het zwangerschapsverlof.
-
Bevallingsdatum: de werkelijke bevaldatum.
-
Zwangerschapsverlof details: hier kunt u een omschrijving geven van het verzuim, ingegeven door degene die de bewerking maakt.
Knoppen
-
Later doen: hiermee kunt u de bevestiging van de ziekte uitstellen. U keert terug naar de To Do-lijst.
-
Voltooid: hiermee bevestigt u de ziekte.
-
Verzuim laten vervallen: hiermee wijst u de verzuimmelding af. U gaat naar de pagina "Verzuim laten vervallen".
-
Annuleren: u sluit de pagina zonder op te slaan en gaat terug naar de vorige pagina;
-
Vorige <: ga terug naar het vorige scherm;
-
Volgende >: ga naar het volgende scherm met gegevens.