Initiële import verzuimgegevens

Talent > > Verzuim > Onderhoud > Initiële import verzuimgegevens

Doel

Op deze pagina kunt u verzuimgegevens importeren uit een Excel-bestand naar het huidige bedrijf. De import overschrijft mogelijk de al ingevoerde verzuimgegevens. Raadpleeg eerst een consultant van Visma Software voordat u overgaat tot het importeren van verzuimgegevens.

Het importeren van verzuimgegevens wordt toegepast in de volgende gevallen:

  1. Bij een nieuwe gebruiker van Visma Talent & Salaris om de gegevens uit het oude systeem over te nemen.

  2. Als werknemers van een bedrijf in de database overgaan naar een ander bedrijf.

  3. Als twee bedrijven in de database worden samengevoegd waarbij één van de twee inactief wordt gemaakt.

Nadat de verzuimmodule live is gegaan is deze functie niet meer beschikbaar in het menu, maar kan door de consultant toch nog opgestart worden.

De consultant typt de volgende URL in:
http(s)://<webserver>/Sickness/ImportSickness.aspx?TMENU=SICK.TOPBAR
Druk eventueel eerst op F11 om de adresbalk zichtbaar te maken.

De gemakkelijkste manier om het Excel-bestand aan te maken is met de functie Werknemer verzuimexport in het menu Overzichten.

Verzuimgegevens importeren

Tabblad Veld - Kolom toewijzing

Met dit tabblad kunt u de locatie aangegeven van specifieke gegevens. De gegevens moeten in kolommen staan in het Excel-bestand. Alleen de gegevens met een sterretje zijn verplicht.

  • Begin bij rij: bij welke rij in het gegevensbestand de selectie moet beginnen. Hiermee kunt u eerste rij(en) met uw eigen kolomkoppen overslaan.

  • Werknemernummer: geeft hier een kolom waarin het werknemernummer of het BSN staat. De nummers in deze kolom in het bestand moeten overeenkomen met de gegevens in uw database.

  • Meerdere contracten code: hier kunt u de kolom opgeven voor het contract of het afdelingsnummer.

  • Veld - Kolom toewijzing: deze sectie in de velden de gewenste kolommen opgeven waarin deze gegevens staan in het Excel-bestand. Gebruik A, B, C, ... Z, AA, ... enzovoorts als kolomaanduiding (zoals deze ook in Excel staan). Gebruik dus niet uw eigen kolomkop in de eerste rij.

In het veld Vangnet kunt u opgeven in welke kolom van het spreadsheet is opgegeven of de ziekte als vangnetgeval moet worden geregistreerd. In deze kolom moet een 1 staan in het geval van vangnet, een andere waarde (bijv. 0) geeft aan dat het geen vangnetziekte is. Het is alleen nodig om dit te specificeren voor verzuimdefinities waarbij Aard ziekte gelijk is aan Ziekte. Bij de andere verzuimdefinities (bijv. zwangerschap) wordt de ziekte altijd gekenmerkt als vangnet.

Als er geen verzuimpercentage is opgegeven in het spreadsheet dan wordt het op 100% gezet.

Voor verzuimmeldingen die doorlopen tot na de datum in dienst moet de werknemer op de indienstdatum een arbeidsvoorwaarde voor verzuim hebben met daaraan gekoppeld de toepasselijke verzuimdefinitie.

Tabblad Categorietoewijzing

Met dit tabblad kunt u verzuimtypes zoals deze in het oude systeem waren, toewijzen aan de verzuimdefinities in Talent & Salaris.

  • Categoriekolom: u kunt maximaal drie kolommen opgeven. Daaronder moet u een tabel samenstellen waarmee u waarden in deze kolommen aan de juiste verzuimdefinitie en arbeidsvoorwaarde koppelt.

Functionaliteit

Importeren: met deze knop start u de import van de verzuimgegevens. Let op, eventuele bestaande gegevens worden mogelijk overschreven.

Aantekeningen