Doel
Het doel is afhankelijk van de manier waarop u op deze pagina gekomen bent. Dit kan zijn:
-
Inzien (het bekijken van detailgegevens)
-
Bewerken (het aanpassen van detailgegevens)
-
De knop 'Variabele salariscomponent toevoegen' (het toevoegen van nieuwe detailgegevens)
-
Goedkeuring (het goedkeuren/afwijzen van een wijziging)
-
Notificatie (op de hoogte zijn van een wijziging)
Toegang
Als u de pagina opent via
zullen uw eigen gegevens verschijnen. Houd er rekening mee dat u niet altijd gegevens in velden kunt inzien, bewerken, toevoegen. Uw applicatiebeheerder beslist hierover. Daarnaast is het ook mogelijk dat een door u gegeven wijziging, goedgekeurd moet worden door bijvoorbeeld uw manager.Als u de pagina opent via
zullen de gegevens van een gekozen werknemer zichtbaar zijn. In welke mate u gegevens kunt wijzigen hangt af van de bevoegdheden die u van uw applicatiebeheerder heeft gekregen. De bevoegdheden voor personen worden bepaald in de module Autorisatie.Velden op deze pagina
-
Naam: de naam van de geselecteerde werknemer.
-
Componentnaam: de salariscomponent (nummer) van de inhouding of vergoeding. U kunt een componentnummer invullen of erop zoeken. Na selectie wordt de omschrijving van de component opgehaald.
U kunt hier alleen componenten selecteren die beschikbaar zijn voor de sectie variabele salariscomponenten.
Afhankelijk van de component kunt u een bedrag, prijs en/of aantal invullen.
-
Bedrag: het bedrag dat bij de werknemer gedurende de opgegeven data wordt ingehouden of vergoed. Bij een negatieve waarde zal het in mindering gebracht worden op het salaris.
-
Prijs: de prijs dat bij de werknemer gedurende de opgegeven data wordt ingehouden of vergoed. Bij een negatieve waarde zal het in mindering gebracht worden op het salaris.
-
Aantal: het aantal dat bij de werknemer gedurende de opgegeven data wordt ingehouden of vergoed. Bij een negatieve waarde zal het in mindering gebracht worden op het salaris.
-
Omschrijving: de omschrijving van de uit te betalen variabele salariscomponent.
-
Periode: de periode waarop de variabele salariscomponent uitbetaald zal worden.
-
Startdatum: de datum van de variabele salariscomponent. Dit is de datum die gebruikt wordt bij het bepalen van de instellingen van de salariscomponent. Bijvoorbeeld als er uren zijn voor 01-feb-2013 en de eerstvolgende uitbetalingsperiode is september 2013, dan wordt ondanks dat de uitbetaling in september 2013 plaatsvindt het uurtarief van 01-feb-2013 gehanteerd. Wanneer er een datum wordt opgegeven die valt in een verloonde periode wordt er een TWK-berekening gedaan.
-
Einddatum: de einddatum van de variabele salariscomponent. Wanneer het opgegeven bedrag/aantal een totaal over meerdere dagen is dan kunt u hier de einddatum opgeven. Dit is vooral van belang wanneer de uitbetaling/inhouding berekend moet worden met salaris- of componentwijzigingen. In dat geval wordt de variabele salariscomponent evenredig verdeeld over de tijd tussen begin- en einddatum. Voorbeeld:
Als gevolg van een cao-wijziging stijgt het salaris per 1 juni met 1%. Dit valt, voor het gemak van het voorbeeld, precies in het midden van de vierwekelijkse periode die gehanteerd wordt. Wanneer de werknemer deze periode 100 uur werkt dan wordt 50 uur uitbetaald tegen het oude uurloon en 50 uur tegen het nieuwe uurloon.Wanneer u de einddatum leeg laat dan wordt deze gelijkgesteld aan de startdatum. Dit betekent dat de uitbetaling/inhouding gedaan wordt op basis van de instellingen van component en werknemer op de startdatum.
-
Kostenplaats: kostenplaats van de variabele salariscomponent. Afhankelijk van de bedrijfsinstellingen wordt hier de kostenplaats uit de keuzelijst getoond of de afdeling wordt als kostenplaats gebruikt.
-
Kostendrager: kostendrager van de variabele salariscomponent. Afhankelijk van de bedrijfsinstellingen wordt hier de kostendrager uit de keuzelijst getoond of de kostendrager welke bij de functie is vastgelegd.
Onderhoud secties en velden
Het is mogelijk de velden te onderhouden. Doorgaans kan dit alleen door uw applicatiebeheerder gedaan worden. Via Onderhoud metadata is het mogelijk om per soort aanstelling:
-
Een sectie wel of niet te gebruiken.
-
Een veld wel of niet te gebruiken.
-
Een veld verplicht te stellen.
-
Een veld een standaardwaarde toe te kennen.
-
Een veld wel of niet zichtbaar te maken.
-
Een veld wel of niet wijzigbaar te maken.
Via Onderhoud vrije velden is het mogelijke eigen velden toe te voegen en te benoemen.
Functionaliteit
Bij inzien
-
Sluiten: met deze knop wordt de pagina gesloten en keert u terug naar de vorige pagina.
Wijzigingen
-
Akkoord: hiermee slaat u de wijzigingen op, wordt de pagina gesloten en keert u terug naar de vorige pagina.
-
Annuleren: hiermee keert u terug naar de vorige pagina, wijzigingen worden niet opgeslagen.
Goedkeuring
-
Goedkeuren: hiermee keurt u een wijziging goed. Is er verdere goedkeuring vereist dan zal de workflow de wijziging aan de volgende gebruiker voorleggen. Wanneer de laatste gebruiker die goedkeuring moet geven dit gedaan heeft, wordt de gewijzigde variabele salariscomponent vastgelegd in de database. U keert terug naar de vorige pagina.
-
Afwijzen: hiermee keurt u een wijziging af. U keert terug naar de vorige pagina.
-
Later doen: hiermee kunt u de goedkeuring van de wijziging uitstellen. De taak blijft op de Takenlijst staan. U keert terug naar de vorige pagina.
Notificatie
-
Gereed: hiermee geeft u aan dat u de wijziging gelezen heeft. U keert terug naar de Takenlijst.
Tijdens de actie Nieuwe werknemer
-
Later doen: hiermee annuleert u deze stap in de actie Nieuwe werknemer, hiermee sluit u de actie af. Omdat de actie afgerond moet worden, verschijnt het afronden van deze stap op uw Takenlijst als taak.
-
Documenten: voeg documenten toe, bijvoorbeeld een cv.
-
Volgende: ga naar de volgende stap in de actie. Indien de volgende stap door een andere gebruiker ingevuld moet worden kunt u niet kiezen voor Volgende, maar voor Einde.
-
Einde: hiermee sluit u de actie af. Dit betekent óf dat de volgende stap in de actie door een andere gebruiker uitgevoerd dient te worden óf dat dit de laatste stap in de actie is.